Leden

Dr. N.(Nina) Hansen

Rijksuniversiteit Groningen
https://www.rug.nl/staff/n.hansen/

 

Nina Hansen wordt regelmatig geraadpleegd door gemeenten, regeringen en toonaangevende internationale instanties zoals de Wereldbank en UNHCR als expert in theoriegedreven psychologisch interventieontwerp en sociale en economische impactevaluaties met brede veldervaring over de hele wereld.

Mijn onderzoek spitst zich toe op de sociale psychologie van culturele verandering. Ik richt me zowel op culturele verandering als op aanpassing, veroorzaakt door migratie of door processen zoals modernisering en culturele innovaties. Mijn onderzoek wordt gebruikt bij buitenlandse hulpprojecten (bijvoorbeeld microfinancieringsdiensten, nieuwe technologieën en nieuwe onderwijsinitiatieven ).

Meer specifiek richt ik me op (1) begrijpen hoe verschillende aspecten van modernisering kunnen leiden tot bedoelde en onbedoelde psychologische, sociale en culturele veranderingen en aanpassingen (zoals bijvoorbeeld in sociale relaties) (2) het ontwerpen van psychologische interventies om gemarginaliseerde mensen te empoweren, en (3) het monitoren en evalueren van cultuurverandering en aanpassingen, en de impact van interventies op dit vlak.

Links:

Linkedin Nina Hansen

Keywords:

culture, migration & integration, intervention design, motoring & evaluation, polarization, sustainable development, empowerment.


terug