Onderzoek naar consumentenvoorkeur voor bio-based plastic verpakkingsmaterialen van start


Een consortium van onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam (in samenwerking met LEGO en Avantium) is een NWO-subsidie van 1.425.000 euro toegekend voor onderzoek naar de toepassing van bio-based plastic verpakkingsmaterialen. Dergelijke plastics zijn iets duurder dan regulier plastic, maar zijn aanzienlijk minder belastend voor het milieu. Aan de programmagroep Sociale Psychologie van de UvA zal een promovendus (onder begeleiding van Frenk van Harreveld) de factoren onderzoeken die consumenten bio-based verpakkingsmaterialen doen prefereren. Zo helpt de Sociale Psychologie inzicht te krijgen in hoe bedrijven sneller de transitie kunnen maken naar CO2-neutrale materialen.

Gerelateerde leden:


terug