Interactief symposium over culturele normen


Op 26 januari 2018 organiseerde het KLI samen met het programma Culturele Psychologie van de Universiteit van Amsterdam een Engelstalig ​​interactief symposium over cultuur en sociale normen. Vragen die centraal stonden waren: Hoe ontstaan culturele normen en welke factoren hebben er invloed op? Welke ingrepen zijn effectief om schadelijke normen om te buigen?

Er waren lezingen van vooraanstaande wetenschappers zoals Marco Schmidt, Batja Mesquita en Michele Gelfand. Daarnaast waren er paneldiscussies met Maarten Hoekstra (ABN Amro) en Danny van Dijk (Autoriteit Financiële Markten). Naomi Ellemers, sociaal-psychologe en universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht, trad op als discussant.

De hele bijeenkomst is integraal terug te zien via de onderstaande links:


terug