Spaargedrag bevorderen. Wat werkt?

2,5 miljoen huishoudens hebben te weinig (spaar)geld achter de hand en lopen daardoor een risico op financiële problemen. Harder roepen dat sparen belangrijk is, heeft volgens het Nibud weinig zin. Vrijwel iedereen beseft dat sparen nodig is. Maar een deel van de huishoudens, met name de lage inkomens, ervaart simpelweg te weinig ruimte om te kunnen sparen. Daarnaast maken psychologische factoren het sparen moeilijk. In samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Banken onderzochten promovenda Minou van der Werf en KLI-leden prof. Wilco van Dijk en dr. Lotte van Dillen hoe mensen gemotiveerd konden worden om te sparen door middel van simpele interventies. Zie het rapport: Spaargedrag bevorderen. Wat werkt?

Zie ook dit nieuwsbericht op de Nibud-site.


terug